2021. január 22. | Vince
-3° calendar-image
szep-magyar-beszed
Szép magyar beszéd
Kazinczyról elnevezett „Szép magyar...
potbefizetes
Pótbefizetés
Étkezés térítési díj pótbefizetés
teli-szunet-1398
Téli szünet
2020.12.19. - 2021.01.03.
gardonyi-geza-vers-es-prozamondo-verseny-1397
Gárdonyi Géza Vers- és Prózamondó...
Az Egri Kulturális és Művészeti Központ...
bolyai-matematika-csapatverseny
Bolyai matematika csapatverseny
Sikeresen szerepeltek tanítványaink az idei...
rajzpalyazat-1394
Rajzpályázat
Az Egri Dobó István Vármúzeum 13. Népmese...
bemutato-foglalkozas
Bemutató foglalkozás
„Csiszolatlan gyémántok”- avagy mindenkiben...
microsoft-teams-1392
Microsoft Teams
Feladatok beadása diákoknak
szuloi-tajekoztato
Szülői tájékoztató
A fokozódó vírushelyzetre való tekintettel...
rajzpalyazat
Rajzpályázat
A gyerekek színes, figyelemfelhívó plakátokat...
covid-statisztika
COVID statisztika
Intézményi COVID statisztika
halloween
Halloween
Halloween alkalmából fogadják sok szeretettel...
tinodi-nap-1385
Tinódi nap
Tinódi nap 2020 fotók
oszi-szunet-1384
Őszi szünet
2020. október 23. - november 1.
egyesuleti-kikero
Egyesületi kikérő
Kikérő sportrendezvényekre
microsoft-teams
Microsoft Teams
Használati útmutató
protokoll-kiegeszites
Protokoll kiegészítés
Járványügyi helyzettel, lázméréssel és...
lazmeresi-protokoll
Lázmérési protokoll
431/2020 (IX.18.) Korm. rendelet
office365-levelezes
Office365 levelezés
Első lépések új felhasználóknak
kozlemeny
Közlemény
Járványügyi intézkedés
jelentkezesi-lap
Jelentkezési lap
Szeretettel várom délutáni foglalkozásokra a...
teritesi-dij-atutalassal
Térítési díj átutalással
Aki a jövőben átutalással szeretné...
teritesi-dij-befizetes
Térítési díj befizetés
2020 szeptember 14-én, 15-én térítési díj...
jarvanyugyi-protokoll-1372
Járványügyi protokoll
Tájékoztató szülők, tanulók és tanárok...
etkezes-teritesi-dij-befizetese
Étkezés térítési díj befizetése
ÉTKEZÉS TÉRÍTÉSI DÍJ BEFIZETÉS SZEPTEMBER

TKDM

Létrehozva: 2020. március 19.

4. intézkedés


Tisztelt szülők!

 

2020. március 16-án hétfőn délelőtt a tantestület meghatározta a tantermen kívüli, digitális munkarend menetét, eszközeit.

 

Első és legfontosabb alapelv, hogy az eddigieknél nagyobb felelősség helyeződik Önökre azzal, hogy a gyermekeknek nem az iskolában kell a tanulmányi feladatokat elvégezni, hanem az Önök felügyelete alatt. Ezzel az iskola felügyeleti és ellenőrzési szerepe erősen lekorlátozódott. A tananyagokat (segédanyagokat, útmutatókat stb.) ki tudjuk adni, és részben számon is tudjuk kérni, de azok elsajátítása sokkal inkább a gyermekek és az Önök közös felelőssége lesz. Kérjük, hogy a következő időszakban (ami a tanév végéig is eltarthat) ezt mindig tartsák szem előtt. Ez mindannyiunk közös érdeke, mert 2020 szeptemberében lehetőség szerint úgy kell az iskolában folytatni a tanulást-tanítást, mintha minden normális kerékvágásban zajlott volna. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a követelményeket számon kérhető formában, megfelelő útmutatóval együtt, és elfogadható, feldolgozható ütemben adjuk át.

 

A második szempont, amit kérünk betartani, az előzőből következik. A tanulás-tanítás folyamata átkerül az online térbe és otthonra, ezért a tanulók és szülők részéről az időbeosztás saját belátás és lehetőség szerint történik. A pedagógusok megfelelő ütemben, eszközökkel és határidőkkel úgy fogják átadni és számon kérni a tanulnivalót, hogy az a tanulók számára napi maximum 8 órában teljesíthető legyen, és jusson idő a megfelelő pihenésre, szórakozásra. Ezzel összhangban azt kérjük, hogy Önök is legyenek tekintettel a pedagógusok munkaidejére, és lehetőség szerint kérdéseikkel, kéréseikkel 8:00-16:00 között keressék őket (az intézményben is ebben az időszakban van vezetői ügyelet), illetve válaszokat, megoldásokat ebben az időszakban várjanak tőlük. Különleges esetben ettől természetesen el lehet térni.

 

A kapcsolattartás első számú felülete a KRÉTA-rendszer. A napokban az osztályfőnökök fel fogják keresni Önöket telefonon, e-mailben vagy Facebookon, hogy egyeztessék az email-címüket, és azt, hogy be tudnak-e lépni a KRÉTÁ-ba. Minden, a tanulással kapcsolatos információt (tananyag, elvégzendő feladatok stb.) ugyanis elsődlegesen a tanórákhoz kapcsolódó 'Házi feladat' részben fognak megtalálni. Emellett, másodlagosan az osztályok, csoportok meglévő vagy most kialakítandó Facebook-csoportjain keresztül, vagy emailben is fognak Önökkel kommunikálni. Azt is felmérik, hogy van-e olyan szülő, tanuló, aki nem tud semmilyen megfelelő eszközzel digitálisan hozzáférni ezekhez az anyagokhoz (a jelenlegi okostelefonok alkalmasak erre a célra, a mobilszolgáltatók pedig elkezdtek ingyenes mobilinternet szolgáltatást nyújtani az előfizetőknek ennek a problémának az áthidalására). Kérjük, hogy ezeket a felületeket (KRÉTA, Facebook, email) napi szinten figyeljék, kövessék!

 

A számonkérések rendszere is megváltozik. Igyekszünk előnyben részesíteni a projektmunkákat (megadott szempontok szerint elkészített feladat, pl. rajz, kiselőadás, prezentáció készítése, gyűjtőmunka végzése). De értékelnünk is szükséges lesz a tanulókat, ezért online tesztírások is várhatóak, ezek módszere jelenleg kidolgozás alatt áll.

 

A tanulók alapértelmezett esetben „jelen vannak" a „tanórákon". Ha valaki akadályoztatva van az otthoni tanulásban (leginkább betegség miatt), azt az osztályfőnöknél haladéktalanul jelezze.

 

A tanulóknak az iskolában hagyott taneszközeit, ruháit, egyéb személyes dolgait haza kell vinni! Erre 2020. március 17-én kedden az alábbi beosztás szerint biztosítunk lehetőséget, a tömeges jelenlét elkerülése érdekében:
8:00-9:00: 1. évfolyam
9:00-10:00: 2. évfolyam
10:00-11:00: 3. évfolyam
11:00-12:00: 4. évfolyam
12:00-13:00: 5. évfolyam
13:00-14:00: 6. évfolyam
14:00-15:00: 7. évfolyam
15:00-16:00: 8. évfolyam

A portaszolgálat fog arról gondoskodni, hogy osztályonként egyszerre maximum 5 fő tartózkodjon a termekben. Aki nem tud az adott időszakban bejönni, jöjjön, amikor tud! Kérjük, hogy ezzel azok, akik tudnak megfelelő időszakban jönni, ne éljenek vissza! Akinek több gyermeke is jár iskolánkba, válassza ki az egyik rá vonatkozó időszakot!

 

Egyelőre senki nem kívánt élni a tanulói ügyelet lehetőségével, de amennyiben felmerül az igény, előtte való napon jelezzék, hasonlóan az étkezéshez.

 

Továbbra is felhívjuk a figyelmüket, hogy fokozottan tartsák be a higiéniai előírásokat! Ügyeljenek arra, hogy a gyermekek felügyelet alatt legyenek, és bár egyelőre nem tiltott a tanulócsoportok otthoni kialakítása, de az ilyen esetekben kerüljék az 5 főnél nagyobb összejöveteleket!

 

KÖSZÖNJÜK TÜRELMÜKET ÉS SEGÍTŐ KÖZREMŰKÖDÉSÜKET!

 

Üdvözlettel:
Rázsi Botond Miklós
tagintézmény-vezető
+36 20 9739846
razsi.botond@tinodi-eger.hu
https://www.facebook.com/botond.razsi

< Vissza