2024. július 13. | Jenő
-3° calendar-image

Határtalanul témanap

Létrehozva: 2024. június 07.

témanap


Reggel a tanulók a Nemzeti Összetartozás Napjának alkalmából rádióadás keretében beszéltek a történelmi eseményekről zenei betétekkel kiegészítve.

 

Ezután iskolánk tornatermében prezentációval egybekötött beszámolót tartottunk az utazásról a felső tagozatosok számára.

 

A fényképes bemutatót iskolánk portájánál is kivetítettük, hogy a szülők is megtekinthessék.

 

A beszámoló végén megnyitottuk a kiállítást is, amelyet osztályonként megtekintett minden diák. Nagyon élvezték a képeket.

 

Mindez után az ötödik és hatodik évfolyam forgószínpad szerű játékos foglalkozáson vett részt. A helyszínek között a hetedikesek vitték az osztályokat és a helyszíneken is a hetedik évfolyamosok irányították a foglalkozásokat.
A négy osztály négy különböző helyszínen vett részt foglakozásokon: Címer kirakó/Várépítés, OkosDoboz/WordWall feladatok és kenyér készítése, Erdélyi szókvíz, Irodalmi kulTÚRA. A gyerekek nagyon élvezték a feladatokat és a saját szavaikkal élve alig várják, hogy ők is mehessenek Határtalanul kirándulásra.
Címerkirakó

 

Várépítés – Vajdahunyad után szabadon

 

Erdélyi szófelismerő

 

OkosDoboz

 

Kenyérkészítés és Gasztronómiai kvíz

 

Irodalmi kulTÚRA

 


A délután az alsósoké volt.
Itt kilenc különböző állomáson próbálhatták ki ügyességüket, szemfülességüket és tudásukat Erdéllyel kapcsolatosan. Szinte nem volt egy olyan helyszín sem, amit ne élveztek volna a kicsik.
Itt is a hetedik évfolyamosok irányították a helyszínek között az osztályokat és ők vezették a helyszíneket. Így ők is megtapasztalhatták, hogy milyen sok kisgyerekkel dolgozni egyszerre – egy időre ők is tanárokká váltak.

 

Helyszíneik: Várépítés, Címerkirakó, Sóbányászati ügyességi verseny, kép-Kiállítás-kereső, Szófelismerő, Mesenézés, Beszámoló képekkel, OkosDoboz, Kürtőskalács készítés bemutatása.

 

A nap végén az iskola minden osztálya kapott egy kvízt, melyet közösen töltöttek ki a programok után pihenésképpen.

 

link

< Vissza