2024. július 13. | Jenő
-3° calendar-image

Tóth Balázs tanár urat kitüntették

Létrehozva: 2016. június 08.

Pedagógusnapon Polgármesteri Elismerésben részesült


Pedagógusi pályáját 2009 szeptemberében kezdte tantestületünkben. Munkáját nagy lelkiismeretességgel, pontossággal végzi. A 2010/2011-es tanévtől a Tinódi Sebestyén Tagiskola diákönkormányzatának vezetője. Testnevelő tanárként nagy figyelmet fordít a gyermekek egészséges életmódra való nevelésére. Számos gyalog- és kerékpáros túrát, sportprogramot, tábort rendez diákjaink számára. Fontosnak tartja a tanulók bevonását az iskolai életbe, közösségtudatuk formálását. Hagyományos rendezvényeinket magas szinten szervezi meg, ezen kívül nagyon fontosnak tarja a Városi Kisdiáktanáccsal való kapcsolattartást.

 

Együttműködik a szülőkkel és a tanulókkal. A diákok egyéni sajátosságait figyelembe veszi és tiszteli. Fontos számára a személyes példamutatás, értékközvetítés. Személyiségjegyei: alkotószellem, szorgalom, kitartás, fegyelmezettség, kiegyensúlyozottság, hivatástudat, egyéniség, türelem, optimizmus, humor. Szakmai munkájára igényes, ezért folyamatosan képezi magát. Új dolgokra fogékony. innovatív pedagógus.

 

Nemcsak a tanítási órákat, a délutánjait is az intézményünkben tölti. Iskolánk I-III. korcsoportos fiú tanulóinak tartott labdarúgó edzéseket, illetve a III. korcsoportos lányoknak floorballt. Tanítványaival igyekszik kihasználni minden versenyzési lehetőséget, rengeteg eredményt ért el az elmúlt években. Legjelentősebb eredménye: diákolimpiai 5. helyezés az iskolai II. korcsoportos labdarúgó csapattal. Egyike volt annak a kilenc Heves megyei pedagógusnak, akik a 2013/2014-es tanévkezdéskor Bozsik-díjat vehettek át a Magyar Labdarúgó Szövetségben végzett kiemelkedő munkájáért Telkiben. A város sportéletébe is aktívan, rendszeresen bekapcsolódik. Judo edzői képesítést is szerzett, és sok tinódis tanulót oktat is erre a sportra.

 

Magas szintű szakmai tudás jellemzi. Fontos szerepet vállal a tehetséggondozás területén. Igen sok időt fordít a hátránnyal küzdő tanulók sikeres felzárkóztatására. Elkötelezett, szereti növendékeit, érti a dolgát. Kollégáival kapcsolata együttműködő, őszinte, segítőkész. Mindig, mindenben számíthatnak rá a vele együtt dolgozók.

 

 

 

< Vissza