2023. május 28. | Emil
-3° calendar-image

Kazinczy Szép Magyar Beszéd Versenyt rendeztünk

Létrehozva: 2017. február 10.

Tanulóink kiváló eredményeket értek el!


Hosszú évek óta iskolánk ad otthont a Kazinczyről elnevezett "Szép Magyar Beszéd" Verseny Eger város és területe fordulójának az 5-8. évfolyamon.

 

Az idén először a verseny nem a megszokott 5 területre lett bontva, hanem a két megyei tankerület szerint:
- Hatvani Tankerület (Gyöngyös, Detk, Nagyréde, Apc, Ecséd, Hatvan, Rózsaszentmárton, Heréd)
- Egri Tankerület (Eger, Noszvaj, Kisnána, Heves, Boconád, Füzesabony, Kompolt)

 

Erre a nagyszabású versenyre került sor a Tinódiban 2017. február 3-án, pénteken. Délelőtt Hatvan és területének, délután Eger és területének diákjai mérhették össze felkészültségüket két kategóriában, 5-6. és 7-8. évfolyamon. Két fordulóból állt a verseny: először a szabadon választott, majd a kötelező szöveget olvasták fel szép kiejtéssel, szöveghűen.

 

Négy tinódis diák vett részt a versenyen: László Bence (6.a), Holló Gergő (6.b), László Diána (8.a), Krinszki Gréta Nelli (7.b). Az 5-6. évfolyamon 1. helyezést ért el Holló Gergő (6.b), felkészítő tanárai Gergelyiné Bocsi Tamara és Balogh Éva. A 7-8. évfolyamon továbbjutott a kisújszállási regionális versenyre Krinszki Gréta Nelli (7.b), ott veheti át a most kiérdemelt Kazinczy-jelvényt, felkészítő tanára Ágostonné Kugler Zsuzsanna. GRATULÁLUNK, BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK!

 

Az Egri Pedagógiai Oktatási Központ munkatársa, Nagyné Holló Mária megnyitó beszédében köszönetét fejezte ki Rázsi Botond igazgató úrnak és iskolánknak a verseny megrendezésért. Nagyon tetszett neki a kollégák és a gyerekek lelkesedése, és az, hogy szinte egy emberként tették a dolgukat. A zsűri tagjainak (szaktanácsadók) véleménye:
"Gratulálok a kiváló szervezéshez! Én nagyon jól éreztem magamat nálatok!"
"Hosszú és fárasztó volt a pénteki nap, de profi szervezés!"
"Köszönöm szépen az anyagot, s a képeket is! A precíz szervezést s vendégfogadást szintén, nagyon kellemesen éreztük magunkat, mind felnőttek, mind versenyzők. Ideális légkört teremtettetek kedvességetekkel, figyelmességetekkel."

 

Köszönet a szervezőknek:
A diákok közül Kárpáti Panni (7.b) és Ónodi Róbert (7.a) az egész napi munkán túl részt vettek az előkészítésben is, továbbá délelőtt segített Garancz Vanda és Domboróczky Sára (6.b), délután Nyikos Dániel (7.b) és Kovács Ádám (7.a).
Iskolánk pedagógusai közül köszönet illeti Adamkó Tímea, Ágostonné Kugler Zsuzsannna, Angyal Mónika, Balogh Éva, Bujdosó Sándorné Zsuzsa, Bóta Lászlóné Éva, Baloghné Tresó Ágnes, Gergelyiné Bocsi Tamara, Kovács Mihályné Éva, Leskovicsné Szántó Lívia, Patvarosné Dobos Gabriella, Soltészné Birinyi Anna és Thurzóné Mustos Ildikó figyelmes és áldozatos munkáját. Hálás köszönet jár Jánoskáné Gergely Mónika iskolatitkárnak, Láng Erzsébet gazdasági ügyintézőnek, a takarítóknak és a karbantartóknak is!
Külön köszönet jár Katonáné Hajdu Ilona tanárnőnek az egész rendezvény alapos, minden részletre kiterjedő, nagyszerű megszervezésének koordinálásáért!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< Vissza