2023. május 28. | Emil
-3° calendar-image

Átadtuk a 2016/2017. tanév Tinódi-díjait

Létrehozva: 2016. december 26.

A karácsonyi műsor keretében


Iskolánk sokéves hagyománya, hogy a legkiválóbb 4. és 8. osztályos tanulónkat és egy pedagógusunkat karácsonykor Tinódi-díjjal tüntetjük ki. A tanulókat az osztályfőnökök jelölik, és a tantestület titkos szavazással választja ki közülük a díjazottakat. A pedagógusok esetében szintén titkosan szavaz a tantestület, de ez esetben mindenki jelölt lehet.

 

Idén az alábbi diákok érdemelték ki a Tinódi-díjat:

 

Bucsi Tünde Enikő (4.a)

Tisztelettudó magatartása, kitűnő tanulmányi eredménye miatt mindig példakép társai számára, felnéznek rá.
Minden évben részt vesz a szavaló- és hangosolvasási versenyeken, irodalmi- és rajzpályázatokon, levelezős tanulmányi versenyeken (a Gárdonyi Géza Vers- és Prózamondó Verseny városi fordulóján 2. helyezett lett, a Tinódi-pályázatokon rendszeresen díjazott).
Tanórán kívüli programokban mindig szívesen részt vesz, igazi színész egyéniség, az adventi műsorok, Ki mit tud? vetélkedők aktív és eredményes szereplője. Az énekkar lelkes tagja. Zeneiskolás, hegedűjátékával mindig megörvendezteti az iskolai közönséget.
Vidám, lehengerlő egyéniségével az osztály közösségi életének a lelke, mozgatórugója.

 

Nagy Réka (8.b)

8 éven keresztül példamutató magatartást tanúsított, közösségi munkája kiemelkedő, segítőkész, aktív.
Sok-sok szép énekkari szerepléssel öregbítette iskolánk hírnevét. Tagja a városi majorett csoportnak, amely országos sikereket ért el.
Kitűnő tanuló. Részt vett a következő tanulmányi versenyeken: Bolyai, Dürer Matematika Verseny, tinódis angol verseny (1. hely), Dobó Gimnázium fizika versenye (1. hely), Eszterházy Károly Egyetem laborpróba versenye /területi/ 2. hely

 

 

 

A pedagógus Tinódi-díjat idén Szabó Judit tanítónő kapta, aki hosszú évtizedek, szinte pályakezdése óta iskolánk munkatársa. Osztályfőnök, alsós munkaközösségvezető. Lelkes, lelkiismeretes kolléga, a tantestület oszlopos tagja. Kiváló szakember, aki szívesen foglalkozik a fiatalabb pedagógusok mentorálásával. Diákjai is nagyon szeretik, felsősként is szívesen be-betérnek hozzá beszélgetni.

< Vissza