2022. június 29. | Péter
-3° calendar-image
myari-ugyelet
Myári ügyelet
Ügyelet
iskolakerti-beszamolo-1568
Iskolakerti beszámoló
2021/2022. tanév
iskolakerti-beszamolo-1567
Iskolakerti beszámoló
2020/2021. tanév
tudasbajnoksag-1565
Tudásbajnokság
eredmény
informaciok
Információk
tanév vége
csodaszarvas-taborok
Csodaszarvas táborok
Adatkezelési tájékoztató
okologiai-verseny
Ökológiai verseny
eredmények
tudasbajnoksag-1560
Tudásbajnokság
Eredmények
versiro-palyazat-1559
Versíró pályázat
eredmények
szeresd-a-foldet
Szeresd a Földet
eredmények
papirgyujtes-1554
Papírgyűjtés
eredmények
meseiro-verseny
Meseíró verseny
eredmények
tavaszi-szunet-1551
Tavaszi szünet
időtartam
magyar-kolteszet-napja
Magyar költészet napja
Április 11-én együtt ünnepeltük a...
-csiszolatlan-gyemantok-roma-vilagnap
„Csiszolatlan gyémántok”- Roma...
Kis Katalin mesterprogram
online-idopont-foglalas
Online időpont foglalás
beiratkozáshoz
beiratkozasi-informaciok-2022
Beiratkozási információk 2022
A 2022/2023. tanévben induló első osztályokba
hello-uk-
Hello UK!
Országismereti verseny
viz-vilagnapja-1538
Víz világnapja
terepgyakorlat

Az iskolánkban folyó nyelvoktatásról

Létrehozva: 2016. március 16.

A Nemzeti Alaptanterv szerint az élő idegen nyelvek ismerete elengedhetetlen a világ dolgaiban való megbízható tájékozódáshoz, a felelős, szabadon meghozott döntésekhez, a munkaerőpiacon való boldoguláshoz, a nemzetközi kommunikációba való bekapcsolódáshoz, saját és más kultúrák értékeinek megértéséhez és megbecsüléséhez. Idegen nyelvek tanulásával egy új világ nyílik meg előttünk.


Az idegennyelv-tudás hozzájárul más kultúrák megismeréséhez, ami elősegíti saját nemzeti identitásunk kialakítását és erősítését is.

 

Napjainkban az angol nyelv alapvető szerepe a nemzetközi érintkezésben vitathatatlan. A számos országban hivatalos nyelvként használt angol szerepe egyre erősödik hazánkban is a gazdasági, kereskedelmi, diplomáciai kapcsolatok megélénkülésének köszönhetően.

 

Legalább egy idegen nyelv ismerete elengedhetetlen a továbbtanuláshoz és a karrierhez.

 

Iskolánkban nagy hagyományokra tekint vissza az angol nyelvoktatás. Általánosan elfogadott nézet, minél korábban kezdenek a gyermekek idegen nyelvet tanulni, annál sikeresebb nyelvhasználók lesznek később, hiszen a korai kezdéssel lehet megalapozni a nyelvtanulás iránti igény és érdeklődés kialakulását, a nyelvi alapok elsajátítását. Ezért a 2014/15-ös tanévben bevezettük első osztálytól kezdve felmenő rendszerben az emelt óraszámú képzést.

 

Évfolyamonként egy csoport heti 5 órában tanulja az angol nyelvet, melyből egy órát anyanyelvi lektor tart. Ezen órák behozhatatlan előnyökhöz juttatják tanulóinkat a helyes kiejtés elsajátításában. Magas szintű jártasságra tesznek szert diákjaink az idegen nyelvi kommunikáció megtanulásában. A felső tagozat első évfolyamán az idei évben szintén felmenő rendszerben nívócsoportos oktatás keretében a heti alapóraszámot két órával egészítjük ki.

 

Első osztályban mondókák, játékok, dalok tanulásán keresztül elsődleges célunk az angol nyelv megszerettetése, az érdeklődés felkeltése. A kicsik még nem tanulnak sem olvasni, sem írni angol nyelven. A tananyag feldolgozását játékos módszerekkel erősítjük, interaktív tananyag használatával tesszük változatosabbá. A tankönyvek kiválasztásánál arra törekedtünk, hogy azok megfeleljenek a tanulók életkorának, érdeklődésének. Figyelünk arra, hogy elsőtől nyolcadik osztályig a tematika egymásra épüljön, bővüljön. Az év eleji mérések alapján dolgozzuk ki az egyéni képességek figyelembe vételével a differenciált órameneteket. A tanulók életkori sajátosságainak megfelelő módszerekkel, eszközökkel, pozitív tanulói légkör megteremtésével próbáljuk a hatékony, jól alkalmazható idegennyelv-tudást elsajátíttatni. Tanulóinkat aktív, kreatív nyelvhasználatra késztetjük a kommunikatív nyelvi kompetenciák kialakítása, fejlesztése érdekében. Célunk az idegen nyelv eszközként való használata a kommunikációs célok elérése érdekében.

 

Rendszeresen szervezünk bemutató órákat, előadásokat, kiállításokat, mely alkalmakkor a szülők, óvodás gyermekek, kollégák is megismerkedhetnek az angol órákon folyó oktatással.

 

Sokrétű programokat kínálunk diákjaink számára, amelyeken tanítványaink kötetlenebb formában, valós élethelyzetekben használhatják az angol nyelvet. E programok által szeretnénk pozitív nyelvi attitűdöket kialakítani, motiválni tanulóinkat a jól használható idegen nyelvtudás elsajátítására. Az iskolai és városi rendezvényeken a szülők is részt vehetnek, és örömmel meg is teszik ezt.

< Vissza