2021. április 19. | Emma
-3° calendar-image
kerelem
Kérelem
Kérelem a hiányzás igazolásához.
holokauszt-emleknap
Holokauszt emléknap
Holokauszt magyarországi áldozatainak...
tajekoztato-1422
Tájékoztató
Az oktatás további menetrendjéről
-csiszolatlan-gyemantok-
”Csiszolatlan gyémántok”
Mesterprogram: Eredetmondák
beiratkozasi-informaciok-2021
Beiratkozási információk 2021
A 2021/2022. tanévben induló első osztályokba
digitalis-oktatassal-kapcsolatos-tajekoztatas
Digitális oktatással kapcsolatos...
Eljárásrend és tájékoztatás
adja-adoja-1-at--1411
Adja adója 1%-át!
Közeleg a személyi jövedelemadó...
kazinczy-szep-magyar-beszed-teruleti-online-fordulo
Kazinczy "Szép Magyar Beszéd"...
Tinódis eredményeink
kazinczy-szep-magyar-beszed-
Kazinczy „Szép Magyar Beszéd”
Eger és környéke verseny 2. forduló
hit-es-erkolcstan
Hit- és erkölcstan
A járványügyi helyzetre való tekintettel nem...
adatkezelesi-tajekoztato
Adatkezelési tájékoztató
Tanulók és szülők részére
ki-es-belepes-rendje
Ki- és belépés rendje
2021. február 1-jétől megváltozik az...
bemutatkozunk
Bemutatkozunk
A Tinódi 2021-ben
regisztracio-kepessegfelmeresre-2021
Regisztráció képességfelmérésre...
A kéttannyelvű oktatásra jelentkező leendő...
szep-magyar-beszed
Szép magyar beszéd
Kazinczyról elnevezett „Szép magyar...
potbefizetes
Pótbefizetés
Étkezés térítési díj pótbefizetés
teli-szunet-1398
Téli szünet
2020.12.19. - 2021.01.03.
gardonyi-geza-vers-es-prozamondo-verseny-1397
Gárdonyi Géza Vers- és Prózamondó...
Az Egri Kulturális és Művészeti Központ...
bolyai-matematika-csapatverseny
Bolyai matematika csapatverseny
Sikeresen szerepeltek tanítványaink az idei...
rajzpalyazat-1394
Rajzpályázat
Az Egri Dobó István Vármúzeum 13. Népmese...
bemutato-foglalkozas
Bemutató foglalkozás
„Csiszolatlan gyémántok”- avagy mindenkiben...
microsoft-teams-1392
Microsoft Teams
Feladatok beadása diákoknak
szuloi-tajekoztato
Szülői tájékoztató
A fokozódó vírushelyzetre való tekintettel...
rajzpalyazat
Rajzpályázat
A gyerekek színes, figyelemfelhívó plakátokat...
covid-statisztika
COVID statisztika
Intézményi COVID statisztika

TKDM

Létrehozva: 2020. március 27.

12. intézkedés


Tisztelt szülők!
(És Önökön keresztül kedves diákok!)

 

Először is mindnyájuknak nagyon köszönöm az elmúlt két heti, erőn felüli kitartást. Óriási munkát végeznek!!!

 

Két hete gyakorlatilag védőháló és gyakorlás nélkül, bekötött szemmel folyamatosan hajtunk végre egy salto mortale-t (halálugrást), és egyelőre úgy néz ki, túléljük :-) Édesapaként tudom, hogy sokuknak hatalmas erőfeszítést jelent ilyen feszült légkörben, munka mellett, vagy otthonra kényszerülve (és emiatt talán anyagi bizonytalanságban lebegve) a gyermekeik tanulmányi munkáját felügyelni, segíteni. Mi igyekszünk megtenni, amit lehet, de tudjuk, hogy most a teher nagyobbik része Önökön van. Különösen azoknak nehéz, akiknek nem áll rendelkezésére a kellő technikai háttér (megfelelő számítógép, okostelefon, internetelérés) vagy az úgynevezett digitális kompetencia (a digitális eszközök használatának képessége). Mi igyekszünk mindezt maximálisan figyelembe venni, és úgy alakítani a körülményeket, hogy ezt a tanévet a lehető legteljesebben végig tudjuk vinni, és be tudjuk fejezni. Ebben a hatalmas munkában továbbra is számítunk Önökre! Együtt sikerülhet, együtt működik!

 

A múlt héten nagyon gyorsan kellett kialakítanunk a technikai hátteret (KRÉTA + OneDrive), amelynek használatát aztán szintén nagyon gyorsan meg kellett Önöknek tanítanunk. Elnézést kérünk, ha akadtak, akadnak nehézségek, de igyekszünk folyamatosan segíteni és korrigálni ezt a folyamatot. Ha továbbra is gondot okoz akár a KRÉTA, akár a OneDrive elérése, használata, kérem, haladéktalanul jelezzék nekem vagy az osztályfönöknek!

 

Jövő hétfőn (márc. 30.) ugyanúgy folyik tovább a munka, mint az elmúlt két héten. Volt arról szó, hogy a hétfő-kedd tanítási szünet lesz egy joghézag miatt (elvileg lejár a kormány által kiszabható vészhelyzeti határidő, a parlament pedig csak kedden tud hosszabbítani), de eddig a pillanatig nem kaptam rendkívüli tanszünetre vonatkozó utasítást.

Tavaszi szünet az eredeti tervek szerint április 6-14., akkor megpihenhetünk egy kicsit ebben a feszített munkában. A kollégáimat megkértem, hogy igyekezzenek a hét elején kiadni a feladatokat, hét végi határidővel, a szünetre pedig ne, vagy csak módjával adjanak ki feladatot.

 

Azok a tanulók, akiknek nehézséget jelent informatikai úton megkapni és visszajuttatni a feladatokat, továbbra is kérhetik, hogy papír alapon kapják meg azokat. Ennek módja az, hogy hétfőn az iskola portáján névre szólóan fel kell azokat venniük, és jövő héten kivételesen (a tavaszi szünet miatt) péntekig vissza kell juttatni azokat a portára, megoldva. Ezt azok is kérhetik, akik eddig ezt nem tették meg, de közben kiderült számukra, hogy nem tudják informatikai úton teljesíteni a követelményeket. Hasonlóan lehet továbbra is igényelni étkezést és napközbeni ügyeletet.

 

Nem szeretném viszont titkolni bizonyos gondjainkat. A héten a kollégáimtól adatszolgáltatást kértem, melyből kiderült, hogy több mint 100 tanuló (főleg felsős) egy vagy több tantárgyból nem reagál a pedagógusok által kiadott feladatokra, teendőkre. Ennek nyilván több oka is lehet: technikai problémák, a feladatok nyomon követésének nehézsége (ezért kértem kollégáimat arra, hogy törekedjenek a hét elején kiadni a teendőket), esetenként a feladatok mennyisége, de bizonyos esetekben ez betudható annak is, hogy Önök a munkájuk miatt nem tudják folyamatosan felügyelni gyermekeiket, és ezt sokan kihasználják, "lazán" veszik a feladatokat. Tisztelettel kérem mindazokat, akiket ez érint, hogy kövessék nyomon, felügyeljék szorosabban gyermekeik tanulmányait! Segítsenek nekik egy megfelelőbb napirendet kialakítani, melyben egyensúlyban van a tanulás, a kikapcsolódás és a pihenés. Az osztályfőnökök is fogják ez ügyben keresni Önöket.

 

A számonkérésekről: mivel különleges helyzetben vagyunk, e tekintetben is kivételesen kell eljárnunk. A hátra lévő időszakban elsősorban azt fogjuk az értékelésnél figyelembe venni, az fog legtöbbet a latban nyomni, ha a tanuló szorgalmasan, rendszeresen megoldja a kitűzött feladatokat. Aki tisztességesen elvégzi a munkát, annak nem lehet gondja az év végi jeggyel. Aki viszont önhibájából nem működik együtt velünk, annak komoly gondja akadhat az év végi jegyével. Hat és fél hónapnyi szokványos munka (ami nagyjából 2/3-a az tanévnek) áll mögöttünk, és ennek megfelelő mennyiségű jegy áll már most is rendelkezésre. Ezt a megfelelően elvégzett munka szinten tarthatja, sőt javíthatja is, de a hanyag hozzáállás ronthat rajta, akár erősen is. Kérjük, hogy ezt mindenképpen vegyék figyelembe, és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy gyermekeik rendszeresen tanuljanak. Mi igyekszünk a lehető legtöbb segítséget megadni, és a legoptimálisabb feltételeket biztosítani a jelenlegi körülmények között.

 

A hétvégén a lehetőségekhez képest jó pihenést kívánok, vigyázzanak magukra és családtagjaikra!

 

Ismételten hangsúlyozom, hogy bármilyen nehézség esetén keressenek bizalommal!

 

Üdvözlettel:
Rázsi Botond Miklós
tagintézmény-vezető
Egri Balassi Bálint Általános Iskola
Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája
+36 20 9739846
razsi.botond@tinodi-eger.hu
facebook.com/botond.razsi

< Vissza