2024. április 22. | Csilla
-3° calendar-image
csiszolatlan-gyemantok-1767
Csiszolatlan gyémántok
mesterprogram
papirgyujtes-1766
Papírgyűjtés
beszámoló
foci-diakolimpia
Foci diákolimpia
eredmény
utazasi-kedvezmenyek
Utazási kedvezmények
tájékoztatás
arany-janos-magyarverseny-titok-
Arany János magyarverseny /TITOK/
országos döntő, Budapest
viz-vilagnapja-1761
Víz világnapja
vetélkedő
hatartalanul
Határtalanul
beszámoló
husveti-szunet
Húsvéti szünet
információk
zrinyi-matematika-1756
Zrínyi matematika
eredmény
beporzok-napja
Beporzók napja
beszámoló
faultetes-1753
Faültetés
képek
felolvaso-maraton-1751
Felolvasó maraton
beszámoló
papirgyujtes-1750
Papírgyűjtés
információk
angol-verseny-1747
Angol verseny
eredmények
street-football
Street football
bemutató
teluzes-1744
Télűzés
képek
madaretetes-1741
Madáretetés
tájékoztatás
rajzpalyazat-1740
Rajzpályázat
eredmények
kazinczy-verseny-1739
Kazinczy verseny
beszámoló
kazinczy-verseny
Kazinczy verseny
eredmények
szeresd-a-foldet-1737
Szeresd a Földet
eredmények
tajekoztatas-1735
Tájékoztatás
Érkezés-távozás változás
bolyai-verseny
Bólyai Verseny
eredmények

TKDM

Létrehozva: 2020. március 27.

12. intézkedés


Tisztelt szülők!
(És Önökön keresztül kedves diákok!)

 

Először is mindnyájuknak nagyon köszönöm az elmúlt két heti, erőn felüli kitartást. Óriási munkát végeznek!!!

 

Két hete gyakorlatilag védőháló és gyakorlás nélkül, bekötött szemmel folyamatosan hajtunk végre egy salto mortale-t (halálugrást), és egyelőre úgy néz ki, túléljük :-) Édesapaként tudom, hogy sokuknak hatalmas erőfeszítést jelent ilyen feszült légkörben, munka mellett, vagy otthonra kényszerülve (és emiatt talán anyagi bizonytalanságban lebegve) a gyermekeik tanulmányi munkáját felügyelni, segíteni. Mi igyekszünk megtenni, amit lehet, de tudjuk, hogy most a teher nagyobbik része Önökön van. Különösen azoknak nehéz, akiknek nem áll rendelkezésére a kellő technikai háttér (megfelelő számítógép, okostelefon, internetelérés) vagy az úgynevezett digitális kompetencia (a digitális eszközök használatának képessége). Mi igyekszünk mindezt maximálisan figyelembe venni, és úgy alakítani a körülményeket, hogy ezt a tanévet a lehető legteljesebben végig tudjuk vinni, és be tudjuk fejezni. Ebben a hatalmas munkában továbbra is számítunk Önökre! Együtt sikerülhet, együtt működik!

 

A múlt héten nagyon gyorsan kellett kialakítanunk a technikai hátteret (KRÉTA + OneDrive), amelynek használatát aztán szintén nagyon gyorsan meg kellett Önöknek tanítanunk. Elnézést kérünk, ha akadtak, akadnak nehézségek, de igyekszünk folyamatosan segíteni és korrigálni ezt a folyamatot. Ha továbbra is gondot okoz akár a KRÉTA, akár a OneDrive elérése, használata, kérem, haladéktalanul jelezzék nekem vagy az osztályfönöknek!

 

Jövő hétfőn (márc. 30.) ugyanúgy folyik tovább a munka, mint az elmúlt két héten. Volt arról szó, hogy a hétfő-kedd tanítási szünet lesz egy joghézag miatt (elvileg lejár a kormány által kiszabható vészhelyzeti határidő, a parlament pedig csak kedden tud hosszabbítani), de eddig a pillanatig nem kaptam rendkívüli tanszünetre vonatkozó utasítást.

Tavaszi szünet az eredeti tervek szerint április 6-14., akkor megpihenhetünk egy kicsit ebben a feszített munkában. A kollégáimat megkértem, hogy igyekezzenek a hét elején kiadni a feladatokat, hét végi határidővel, a szünetre pedig ne, vagy csak módjával adjanak ki feladatot.

 

Azok a tanulók, akiknek nehézséget jelent informatikai úton megkapni és visszajuttatni a feladatokat, továbbra is kérhetik, hogy papír alapon kapják meg azokat. Ennek módja az, hogy hétfőn az iskola portáján névre szólóan fel kell azokat venniük, és jövő héten kivételesen (a tavaszi szünet miatt) péntekig vissza kell juttatni azokat a portára, megoldva. Ezt azok is kérhetik, akik eddig ezt nem tették meg, de közben kiderült számukra, hogy nem tudják informatikai úton teljesíteni a követelményeket. Hasonlóan lehet továbbra is igényelni étkezést és napközbeni ügyeletet.

 

Nem szeretném viszont titkolni bizonyos gondjainkat. A héten a kollégáimtól adatszolgáltatást kértem, melyből kiderült, hogy több mint 100 tanuló (főleg felsős) egy vagy több tantárgyból nem reagál a pedagógusok által kiadott feladatokra, teendőkre. Ennek nyilván több oka is lehet: technikai problémák, a feladatok nyomon követésének nehézsége (ezért kértem kollégáimat arra, hogy törekedjenek a hét elején kiadni a teendőket), esetenként a feladatok mennyisége, de bizonyos esetekben ez betudható annak is, hogy Önök a munkájuk miatt nem tudják folyamatosan felügyelni gyermekeiket, és ezt sokan kihasználják, "lazán" veszik a feladatokat. Tisztelettel kérem mindazokat, akiket ez érint, hogy kövessék nyomon, felügyeljék szorosabban gyermekeik tanulmányait! Segítsenek nekik egy megfelelőbb napirendet kialakítani, melyben egyensúlyban van a tanulás, a kikapcsolódás és a pihenés. Az osztályfőnökök is fogják ez ügyben keresni Önöket.

 

A számonkérésekről: mivel különleges helyzetben vagyunk, e tekintetben is kivételesen kell eljárnunk. A hátra lévő időszakban elsősorban azt fogjuk az értékelésnél figyelembe venni, az fog legtöbbet a latban nyomni, ha a tanuló szorgalmasan, rendszeresen megoldja a kitűzött feladatokat. Aki tisztességesen elvégzi a munkát, annak nem lehet gondja az év végi jeggyel. Aki viszont önhibájából nem működik együtt velünk, annak komoly gondja akadhat az év végi jegyével. Hat és fél hónapnyi szokványos munka (ami nagyjából 2/3-a az tanévnek) áll mögöttünk, és ennek megfelelő mennyiségű jegy áll már most is rendelkezésre. Ezt a megfelelően elvégzett munka szinten tarthatja, sőt javíthatja is, de a hanyag hozzáállás ronthat rajta, akár erősen is. Kérjük, hogy ezt mindenképpen vegyék figyelembe, és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy gyermekeik rendszeresen tanuljanak. Mi igyekszünk a lehető legtöbb segítséget megadni, és a legoptimálisabb feltételeket biztosítani a jelenlegi körülmények között.

 

A hétvégén a lehetőségekhez képest jó pihenést kívánok, vigyázzanak magukra és családtagjaikra!

 

Ismételten hangsúlyozom, hogy bármilyen nehézség esetén keressenek bizalommal!

 

Üdvözlettel:
Rázsi Botond Miklós
tagintézmény-vezető
Egri Balassi Bálint Általános Iskola
Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája
+36 20 9739846
razsi.botond@tinodi-eger.hu
facebook.com/botond.razsi

< Vissza