2021. június 21. | Alajos
-3° calendar-image
papirgyujtes-1452
Papírgyűjtés
Eredmények
tinodi-kiscsillagai
Tinódi Kiscsillagai
Eredmények
tudasbajnoksag-1449
Tudásbajnokság
Eredmények
tinodi-csillagai-2021
Tinódi Csillagai 2021
A videók megtekintéséhez kattints a videó...
eredmenyek-1446
Eredmények
Titok angol nyelvi verseny
nyari-ugyelet
Nyári ügyelet
Ügyelet
tanevvegi-informaciok
Tanévvégi információk
Tájékoztatás
kazinczy-jelveny-bronz-fokozat
Kazinczy-jelvény bronz fokozat
Gratulálunk Sándor Lilla Julianna 7.b...
dijatado
Díjátadó
EKMK rajzpályázat
teritesi-dij-1440
Térítési díj
Étkezés térítési díj
angol-nyelvvizsga
Angol nyelvvizsga
Büszkeségeink
rajzpalyazat-1436
Rajzpályázat
Eredmény
tinodi-diaknap
Tinódi Diáknap
2021. május 21. péntek
tudasbajnoksag
Tudásbajnokság
Tudásbajnokság helyezettjei
teritesi-dij
Térítési díj
Térítési díj
nyari-tabor-1426
Nyári Tábor
Táborozási lehetőség
kerelem
Úk kérelem 2021. május 10-től.
Kérelem a járványügyi helyzet miatti...
holokauszt-emleknap
Holokauszt emléknap
Holokauszt magyarországi áldozatainak...
tajekoztato-1422
Tájékoztató
Az oktatás további menetrendjéről

Járványügyi protokoll

Létrehozva: 2020. szeptember 08.

Tájékoztató szülők, tanulók és tanárok részére


Az Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája ideiglenes járványügyi protokollja

 

Tájékoztató szülők, tanulók és tanárok részére


A tájékoztató 2020. szeptember 8-tól módosításig és visszavonásig érvényes.
Célja: Az iskola tanulói, munkavállalói számára meghatározni a kialakult járványügyi helyzetben a tanulási/tanítási feltételeket. Közösségünk egészségének védelme.
A tájékoztató alapja: az EMMI A köznevelési intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről című dokumentuma (2020. szept. 03.).


1. Intézmények látogatása, tájékoztatási kötelezettség:


• A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanuló, dolgozó és vendég látogathatja. Az oktatásban és nevelésben illetve az intézmények működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vegyen részt. Amennyiben a gyereknél tüneteket észlelnek, a szülő az NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjon orvosi vizsgálatról.
Az iskola tájékoztatást kér arról, ha a család vagy a család valamelyik tagja augusztus 15-31-e között külföldön tartózkodott vagy környezetében fertőzött személy van, vagy a koronavírus tüneteihez hasonló tartós betegségben szenved (orvosi igazolás!). Az eset jellegétől függően az osztályfőnökkel való egyeztetés után javasoljuk az iskolától való távolmaradást vagy kötelező maszkviselést.
• A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél vagy a családban koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van. Az a gyerek, tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.
• Különös jelentősége van, hogy a szülők aktuális elérhetőségét intézményünk pontosan tudja, ezért a tanév megkezdését követő 3 tanítási napon belül a változásokat szíveskedjenek jelezni!


• Az iskola minden látogatója, alkalmazottja számára javasoljuk az EMMI A köznevelési intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről című dokumentum pontjainak (2020. aug. 17. és a 2020. szeptember 3-i módosítás) betartását. https://www.oktatas.hu/kozneveles/aktualis_tanev_esemenyei/covid19/intezkedesi_terv_koznev_int

 

2. Az oktatás rendje:


1. Az intézménybe való belépés
• 2020. szeptember 1-jétől az intézmény megközelítése a szokásos módon a főbejáraton, illetve a büfé és a szobor felőli nagykapukon keresztül történik.
• A belépéskor a diákok nem csoportosulhatnak a bejáratok előtt, és a lehető legrövidebb útvonalon és a leggyorsabban közelítik meg tantermeket.
• A beléptetéskor a belépők számára fertőtlenítő szert biztosítunk, amelyet a belépők igénybe vesznek.
• Az intézménybe való belépés feltétele a saját védőeszköz (maszk) használata, amit a bejáratoknál ellenőrzünk.
Szülők, vendégek belépése azonos feltételekkel történik. (Előzetes egyeztetés.)


Szülő, kísérő nem léphet be az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével, illetve kifejezett szülők részére szervezett programon való részvétel céljából. (Elsős szülők az első két hétben.)

 

3. Az intézmény közösségi tereinek használata:


• Közösségi térnek tekinthető minden olyan tér, ami nem tanterem. (Pl. folyosók, mosdók, ebédlő, könyvtár, büfé stb.)
• A közösségi területeken mindenki orrot és szájat eltakaró védőeszközt visel, és lehetőség szerint betartja a védőtávolságot.
• Az intézményen belül és környezetében törekedni kell a csoportosulások elkerülésére.

 

4. Tantermek használata:


• A tantermekben a tanár gondoskodik, amennyiben erre lehetőség van, a tanulók lazább elhelyezéséről a tanulói létszám függvényében.
• A tanulók csak az órarendben számukra meghatározott tantermeket látogatják, és ott tartózkodnak.
• A tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk viselése nem kötelező, de nem is tilos.
• A házirend hetesekre vonatkozó szabályai kiegészülnek a védekezési előírásokkal. Pl. gyakoribb szellőztetés, eszközök fertőtlenítése, osztályok keveredésének felügyelete, a higiénés szabályok betartatása és ellenőrzése stb. Fokozott betartásukat az osztályfőnök folyamatosan felügyeli.

 

5. A kilépés rendje:


• Napközben: az intézményt elhagyni nem lehet. Indokolt esetben, csak az osztályfőnök engedélyével hagyható el az intézmény.
• A tanítás végén: az 1. és 2. osztályos diákok a büfé felőli nagykapun, a 3. és 4. osztályos diákok a szobor felöli nagykapun, a felső tagozatos tanulók a főbejáraton hagyják el az iskolát.
• Az iskola területén a tanítás befejeztével csak tanári engedéllyel és/vagy felügyelettel tartózkodhatnak a tanulók.


6. Tanulói hiányzások kezelése:


Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (például szív-érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, máj- és vesebetegségek) vagy például immunszupprimált állapota miatt, erről orvosi igazolással rendelkezik, és azt bemutatja, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak kell tekinteni. Igazolt hiányzásnak tekintendő továbbá, ha a gyermek, a tanuló hatósági karanténba kerül a részére előírt karantén időszakára.


Ezen időszakban a tanuló az otthona elhagyása nélkül, a pedagógusokkal egyeztetett kapcsolattartási és számonkérési forma mellett részt vehet az oktatásban.


A gyermek, a tanuló távolmaradásával kapcsolatos valamennyi szabály a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendeletben foglaltak szerint érvényes, azok betartása szerint szükséges eljárni


7. Teendők beteg személy esetén:


Amennyiben egy gyermeknél, pedagógusnál, vagy egyéb dolgozónál fertőzés tünetei észlelhetők, haladéktalanul el kell őt különíteni, egyúttal értesíteni kell az iskolaegészségügyi orvost, aki az érvényes eljárásrend szerint dönt a további teendőkről. Gyermek esetén a szülő/gondvisdelő értesítéséről is gondoskodni kell, akinek a figyelmét fel kell hívni arra, hogy feltétlenül keressék meg telefonon a gyermek háziorvosát/házi gyermekorvosát. Azt követően az orvos utasításainak alapján járjanak el.

.
Az együttműködést köszönöm! Mindenkinek jó egészséget kívánok a tanévre!


Eger, 2020. szeptember 8.

 

Kátai Zsolt
tagintézmény-vezető

< Vissza