2024. május 27. | Hella
-3° calendar-image

Felolvasó maraton

Létrehozva: 2024. március 06.

beszámoló


Ismét Felolvasómaraton a Tinódiban!
2024. március 5.(kedd) 7.30-15.30 óráig

A XVI. Nemzetközi felolvasómaraton Lázár Ervin műveiből olvastak fel a diákok és a pedagógusok az Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája könyvtárában
A felolvasás főszervezője a Kájoni János Megyei Könyvtár, Hargita Megye Tanácsának támogatásával. (https://konyvtar.hargitamegye.ro/hu/nd/1233/xvi.-nemzetkozi-felolvasomaraton-lazar-ervin--2024--, felhivas, https://www.facebook.com/events/836307065172468/?ref=newsfeed )
Iskolánk 2012-ben csatlakozott a nemzetközivé rendezvényhez Katonáné Hajdu Ilona humán munkaközösség-vezető kezdeményezésére. Ismét „megállás" nélkül adtuk át az olvasóstafétát, félnyolctól délután félnégyig iskolánk könyvtárában, melyen 200-an vettek részt. Sokkal többen olvastak velünk együtt, hiszen a világ minden országából regisztráltak, ahol magyarok élnek.
Reggel az iskolába érkező gyerekekkel jómagam kezdtem a felolvasást, „A sárga és a kék", majd Döm-dö-döm humoros történetével folytattuk. Bocsi Tamara magyartanárnő irányításával Szegény Dzsoni és Árnika c. könyvet olvasták ki az 5.b-sek. A stafétát a 6.a osztály vette át Kolman Réka magyartanárnővel, folytatva Szegény Dzsoni és Árnika történetét és ehhez csatlakoztak a 2.b-sek Bacskai Gábor tanítóbácsival. Szabó Judit tanítónéni a 4.a osztályosai, majd a 8.a osztályosok olvastak fel Lázár Ervin Négyszögletű Kerekerdő történeteit. Keresztúri Ilona tanítónéni a 4. c osztállyal folytatta lelkesen a felolvasást. A Hétfejű tündér meseregényt választották a 6.b osztályosok osztályfőnökük javaslatára. Délután Berzsián és Dideki meséjével 2.a Joóné Besztercei Edina tanítónéni és Juhász Andrea könyvtárostanárnő varázsolta el a 2.a osztályosokat. Kiss Katalin tanítónéni 4.b-s napközis csoportja szívesen olvasta fel Lázár Ervin Metrón című írását. Márvány Melinda tanárnővel visszatértek az 5.a osztályos diákok a Négyszögletű Kerekerdő történeteihez. Felolvasásukat örömmel hallgatta Kátai Zsolt tagiskola vezető is. A felolvasómaratont a 3.b-sek zárták a Metrón humoros történet felolvasásával.
A felhívás mindenkinek szólt, aki szeret olvasni.
"Ne legyen az olvasás a jók kiváltsága, legyen ez megszerzett joga mindenkinek, akit megtanítottak rá."

< Vissza